Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Sverige avslutat

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-06-28 10:19

Tyvärr har jag haft problem med datorn, men hoppas det skall vara löst nu.

Strax innan Vallen kom det en bilist och frågade om jag hade problem? Det enda problemet var att jag hade förmycket mjölksyra. Då erbjöd han mej att få vara första gästen på hans nystartade B&B, jag tackade ja till erbjudandet. Det visade sig vara ett hus med tre sovrum och2 allrum samt ett rum utrustat för slöjd verksamhet. Adressen är stenmarks.webs.com. Det blev en skön natt där.

Nu gick resan lättare när man fått ett sådant bemötande. Vägen övergick till att vara asfalt igen. Det kom också 2 riktiga regnskurar, den första fanns en busskur som jag fick skydd i, nästa kom när jag satt och åt inomhus.

När jag kom till Skellefteå och passerat Sveriges äldsta och längsta träbro, kom jag in på en gata som var kantad av riktigt gamla byggnader, det var vackert. Det var vacker skog och stora myrområden mellan Byske och Piteå. I Piteå möttes jag av en vacker grön och lummig stad. Vid utfarten träffade ja.g Anders och Linda, som bjöd in mej på kaffe medan en åskskur gick över. Samtidigt kontaktade Anders Piteå tidning som kom och gjorde en intervju. När regnet slutat var det bara att fortsätta norr över mot Luleå. Där skulle ja ta min lediga dag. Det var midsommar, så det blev 4 nätter där. Passade på att inköpa en ny dator, handla mer mat och ladda batterierna.

Dags att ta sista etappen mot Haparanda. Det gick genom skogsbyggd och ställena Töre och Kalix, innan jag kom till Kukkolaforsen. Där skulle jag äta. Det blev rökt sik, underbart. Eftersom jag hade cyklat 45 km och hade 20km kvar till Haparanda. Så tog jag en natt här. Det blev en välbehövlig öl och skön bastu innan det var dags att sova.

Ett år efter att jag började cykla i Kirkenes, har det blivit 120 dagar på cykeln, 667,7 km blev sträckan.

Vad har jag fått ut av det?

Jag har fått uppleva en fantastiskt skiftande vacker natur. Har också lärt mej hur nyckfulla vädergudarna kan vara. Friheten till måsten är också en upplevelse. Men framför allt att jag träffat så många TREVLIGA mäniskor under färdens gång. Jag tackar er alla av hela mitt hjärta.

Nu fortsätter jag resan genom Finland. Följ gärna med vidare.