Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Merikarvia Tack Kent Svensson

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-07-12 20:59

Efter Nykarleby följer jag Strandvägen söder ut, till Oravais. Där Finsk Svenska kriget mot Ryssarna 1809. Var och tittade på det museum som visade hur striderna pågick. Det var då slaget vanns men förlorade kriget. Likadant fanns det ett minnesmoment om hur en svensk hade smugglat potatisknölar i gevärspipan, därför blev han nämnd som Finlands Alströmer. Det passade mej bra eftersom jag kommer från Alingsås trakten.

Cykelturen går vidare mot Wasa. På campingen där, träffar jag ett par som kör HD, dom är från Vårgårda, man måste utomlands för att träffa grannarna. Det blev också en radio intervju, och även Wasabladet hade fått reda på att jag var där, så det blev en sida i den tidningen också.

Efter den uppmärksamheten har nästan tutat när dom kört förbi mej, en del har till och med stannat och pratat med mej.

Vädret har varit helt underbart ca 20 grader och 5 sek/m i ryggen så jag klagar inte.Samtidigt är hela Finska kusten helt slätt, ligger på ca 150-200 höjdmeter per dag.

Efter några kilometer på E8 kommer jag tillbaka till Strandvägen och är i Merikariva. Har ca 50 km kvar till Björneborg, så nu är det slut på att prata Svenska.

OBS! Det har blivit något fel med att se de som betalat till min hemsida, men ni kommer att ändå bli nämnda på bloggen.