Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Pargas Tack Linda Wink

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-07-19 10:23
Har nu kommit till Pargas i den Ålänska skärgården. Det började med att jag åkte en färja från Hepohiemi till Jumo. När jag skulle ta in på en B&B fanns det inget ledigt, men det löstes så att jag satte upp tältet och sov där. Det var en gammal gård som dom höll på att reparera, och duch och toalett fans i huvudbyggnaden.
Efter en god och näringsrik frukost gick färden vidare genom den sköna övärden. Det var relativt backigt, men samtidigt var det lungt att åka med 7 olika färjor, med skiftande långa rutter.
När jag närmade mig Naguo, började jag leta efter en campingplats. Hittade en Grännäs. Det var en liten familjär camping. Den låg på en lugn och trevlig plats intill vattnet. Där fans det en vedeldad skön bastu, stor grillplats, matplats under tak, men det bästa av alt var att det var buskar som skyddade mot vinden. Ni som åker Skärgårds ringväg gör ett besök på campingen, ni ångrar er inte.
På morgonen var det dags att fortsätta igen. Det blev en kort färjresa till innan jag kom till Pargas.
Jag har medvetet inte berättat vilket underbart väder det har varit hitentills. Temperaturen har varit mellan 19- 28grader, vinden har varit växlande, men vägen svänger ibland åt rätt håll.
Nu skall jag gå och se om jag kan få fyllt på matförådet med torrfoder. Det har också blivit klart med det Ryska visumet. Sitter också och planerar vilken rutt jag skall ta på färden mot Helsingfors.
Värden är liten eller så har vi en magnetisk förmåga att träffas på de mest oväntade ställen. Vet inte hur många som kommer från Göteborg Borås området, men många känner till Töllsjö och Bollebygd.
I går träffade jag HOJ`K från Umeå, det var ett skönt gäng, så jag blev sittsnde hos dom i flera timmar, samtidigt blev jag bjuden på både mat och öl.