Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Vaalimaa Tack Moa Wall

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-07-26 19:57
Det har varit en skön resa genom Åbos vackra skärgård. Det var många andra cyklister som har insett det samma, så det har blivit en hel del prat om olika lösningar på utrustningen. Samtidigt fick jag kontakt med många, och även inbjuden till ett par som bor strax innan Espoo. Under dagen när jag skulle besöka dem gick det trögt att trampa, trodde det var motvinden som var boven, men samtidigt var det ett skavande ljud, så något var fel. Men det glömdes bort under middagen som jag blev bjuden på, även under nattens drömmar blev det inget gjort med cykeln.

Dagen började med måttlig vind, men cykeln gick lika trögt, det blev värre och värre, så under de 28 km till Espoo så gick jag nog 10 av dem. Jag hittade en verkstad vid 3 tiden. Han kunde inte göra något innan nästa dag. Jag försökte då få reda på en campingplats, men det sa dom att det finns ingen innan 20 km. Då var reparatören så snäll så han fixade cykeln på övertid. Tack för det. Det var ett hjullager som hade skurit. Det tog inte lång tid innan jag var på väg igen. Nu hann jag till campingen öster om Helsingfors. Dom har öppet 24 om dygnet.

På morgonen kom det en kille som jag träffade dagen innan, och väckte mej. Micke som han heter hade blivit intresserad med det jag håller på med, och han vill hjälpa mej. Han fixade bla. kontakt med de stora tidningarna, för en intervju. Det blev försening med avresan, så det blev en kort dag.

Dagens resa gick efter stora vägen mot Kotka där det var en del motorvägsbyggen och ingen plats för att slå upp tältet. Så det blev nästan 80 km innan det var dags att komma av vägen. Frågade en man om jag kunde tälta vid hans lilla infartsväg. Han tyckte att det var bättre att jag låg på tomten.

Idag var det dags att komma till Hamelina för att hämta visumet hos MONICAS TOURS. Det var klart så jag cyklade vidare mot Ryska gränsen. Sista campingplatsen ligger ca 4km från gränsen, så här stannar jag tills i morgon.