Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Service Tack Elbow

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-10-07 11:05
Nu har jag kommit till Danmark och ett landskap som alla säger skall vara plat som en pannkaka. Den som säger det, skulle jag vilja prata med. Hela landskapet är böljande. Vägen har långa och sega backar som ser ut att aldrig ta slut.
Men det går ju utför också, vinden hjälpte till att göra så jag fick trampa utför för att inte stå still. Stora öppna åkrar som bönderna håller på att plöja och göra ordning för höster, är en vanlig syn. Även en del har inte skördats på majs ännu. Så det råkade komma några kolvar i min kastrull, det smakade gott. Det blev också en camping i en privat trädgård, och jag fick tillåtelse att äta hur mycket frukt jag ville.
Nu var det bara 120 km kvar till Fredrikshavn. Bara två dagar kvar. Men ödet ville annorlunda, skulle det visa sig. När jag hade ca 50 km kvar slog det tvärstopp. Vad hände? Bakväxeln hade gått sönder. Vad gör jag åt det? Jo, plockar bort växeln, kapar kedjan, så att den passer på lättaste växeln. På det viset kunde jag fortsätta till färjan.
Resan mellan Fredrikshavn och Göteborg var lugn med ett besök i restaurangen, och en god middag.
Väl i Sverige var det dags att lämna in cykeln för service, tvätta kläder, byta tält, revidera resten utrustningen, samt att kontrollera solcellen.
Starten för nästa etapp har jag satt till 7 oktober. Men tiden räkte inte till utan jag kommer att lämna Göteborg den 8:de.
Har också försökt att lägga upp reserutt för västra europakusten. Jag har också planerat att komma till Göteborg under jul och nyårs helgen.