Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Oostvoorne Tack Jan och Joyce

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-11-12 19:48
Har nu lämnat Tyskland bakom mig, även stormen har bedarrat. Det blev en liten omväg pga stormen. Efter att jag kommit in i Holland har det blåst och regnat nästan varje dag. Speciellt när jag cyklade genom Fricland, dar vinden var emot mig hela tiden, så jag kom inte så långt som jag önskat. Det blev många B&B som är mycket dyrare än camping.
Holland ar ett platt land i norr, med många kanaler, där det fraktas gods med 50m långa pråmar. Där är också stora fält där fåraveln frodas. Även flyttfåglarna passar på att ta sig en vilopaus där. Det är en vacker och ljudlig bild när 200 grågåsar startar sin flygning. Aven stararna är här i stora flockar så de förmörkar solen.

I mellersta Holland har sanddynorna tagit överhand. Det ar bra för vinden kommer inte åt mej lika lätt, utan jag får lite lä ibland.
Har blivit väldigt bra bemött över allt, bla. blev jag erbjuden sovplats i en husvagn av en som heter Erik. Det blev 2 nätter där. Blev stoppad av ett par som har en SvenskHollansk sida. De har skrivit om mej där samt satt in pengar pa cancerfonden. När jag var I Zandvoord blev det Hotel Seeschell, något så när billigt. Nu räknar jag med 2 dagar innan jag når Belgien.