Dagbok Mad Swede

Dagbok Mad Swede

Bremen

DagbokPosted by Lars-Erik Frödeberg 2013-10-28 21:20
Efter att lämnat Ribe, gick färden in i Tyskland och ett lika platt men mer skyltade cykelvägar. Det var bara svårt att få tag på en riktigt bra karta, men skyltningen var perfekt. Men det dyker upp andra problem i stället. Först blir min telefon blöt och fungerar inte, förstår inte det för jag har ju satt in sim kort. Sedan lossade cykellampan och slog tvärstopp, med påföljd att framgaffeln krökte sig. Det var bara att ta sig tillbaka fyra km till Dagebulle, det var sent lördagkväll, så jag fick vänta tills söndagen innan någon reparatör kunde titta på den. Så natten blev att vara på campingen Moin Moin.
Verkstan kunde inget göra innan måndag, för det måste dit en ny gaffel. När han sedan skulle sätta fast hjulet visade det sig att det också fått sig en smäll, och det fick han inte fram innan tisdagen. Så det blev en dag extra på Moin moin`s restaurang och några extra öl att skölja ner den goda maten med.
Nu skulle väl alla problem vara lösta och jag skulle få komma iväg. Det var dom, men vädrets makter kunde inte hålla sig utan lät det regna och satte samtidigt blåstorken mot mej. 5-7 m motvind och regn. Tack för att temperaturen var med mig, 15-18 grader.
Men vinden har bara tilltagit under veckan, för att i går och i dag varit storm.
Även campingplatserna har stängt för vintern denna veckan, så det har fått bli en fricampings vecka i skogen eller som i ett fall mitt i byn bakom apoteket och brandstationen, det kom inget larm den natten. En camping hade inte stängt men ingen var där så jag slog upp tältet ändå. Senare visade det sig att det fanns en gäst kvar, av honom fick jag låna nyckel till dusch och toalett. Men det som såg ut att bli en problem fri natt visade sig vara fel. En av tältstängerna gick av. Jag har haft det problemet förr så det var bara att gå ut i regnet och stormen för att laga stången. Det blev skönt att sedan värma en kopp kaffe innan horisontalläget intogs igen. Stormen har inte bedarrat utan har varit emot mig hela dan. Gav mej själv den moroten att stanna och dricka när jag kom över 11km/tim. höll på att förgås av törst, om jag inte brutit det löftet. Snitthastigheten blev 7,8 km/tim.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Henry 2013-11-02 19:14

Kämpa på.

Posted by www.familie-devriel.de 2013-10-30 20:09

Det är synd att lilla Lars-Erik skriver hur människor Lars hjälpa en hel del.

AUB oktober är stängda camping i Tyskland, har vi hjälpt. eller stormen var för stark på Nordsjön, har vi fört vidare Lars till Bremen 100 km, så att han kan fortsätta. Övriga kartor ger, eftersom han har ingenting. hälsning en gammal tysklander Globetrotter 73 år

sorry "google transleator"

Posted by L-E Magnusson 2013-10-29 15:26

Vilket väder att cykla i L-E !1Snart dock 12000 km passerat och du är fortfarande kvar i nordeuropa.Med en snitthastighet på 7,8 km/t. kommer det att ta lång tid att ta sig JORDEN RUNT Lars-eric!!Det vore jättekul om du kunde beskriva din färdplan.Är den "typ". Västeuropeiska kusten-medelhavet runt-Afrikas västkust-Godahoppsudden-Östafrikanska kusten-Arabländernas sydkuster-Indien runt utmed kusterna--Bortre Indien likaledes utmed kusterna--Kina-(Nordkorea ??)-Sydkorea-Ryssland--( ?? vad blir det sedan och när räknar du med att titta ut över Berings Sund ??)VAR räknar du med få PROBLEM ??LARS_ERIC vi som har träffat dig vet att du EN DAG kommer att bryta målsnöret i detta ditt eget race.Då om inte förr kommer Bollebygds kommun att stolt kröna dig till "HEDERSMEDBORGARE I BOLLEBYGDS KOMMUN":